November 9, 2024
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳

مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار | سال ۱۴۰۳

مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار | سال ۱۴۰۳

ساخت یک سازه با روش ها و مصالح مختلف، علاوه بر تفاوت در استحکام، سبب تفاوت در قیمت تمام شده سازه نیز می شود. مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار نشان دهنده تاثیر عوامل مختلف در هزینه هاست. آجر، سنگ، ملات و سایر مصالح ساختمانی، گزینه های خوبی برای ساخت یک دیوار مقاوم اما کم هزینه می باشند. البته لازم به ذکر است که دیوارها به دو دسته حامل و غیر حامل تقسيم می شوند که در ساخت دیوار حامل باید از بهترین مواد و مصالح استفاده کرد. زیرا دیوارهای حامل علاوه بر وزن خود، باید وزن کل سازه را نیز متحمل شوند. از این رو نمی توان به منظور کاهش هزینه ها، از کیفیت آن کاست.

مقایسه انواع مصالح مورد نیاز برای ساخت دیوار

صنعت ساخت و ساز در سال های گذشته پیشرفت زیادی در کشور داشته است. تولید و همچنین واردات مصالح به روز و جدید سبب شده تا هر روزه بر کیفیت سازه ها افزوده شود. ایران یکی از کشورهای صاحب سبک در معماری و ساختمان سازی بوده و هست. کاهگل جزو اولین مصالح مورد استفاده در سازه های قدیمی ایرانی بوده است. با گذشت زمان کاهگل جای خود را به سنگ داد. استفاده از سنگ در ساخت دیوار در بره ای از تاریخ رواج داشته است. البته امروزه نیز از سنگ ها در ساخت برخی از دیوارها استفاده می شود.

دیوارهای سنگی از استحکام بالایی برخوردار بوده و به سادگی در اثر شرایط محیطی تخریب نمی شوند. اما سنگ ماده خوبی برای دیوارکشی باغ ها و ویلاها به شمار می رود و از آن برای ساخت دیوار حامل استفاده نمی شود. آجر یکی از مصالح بسیار پر کاربرد در ساخت انواع دیوار است که حتی امروزه نیز از آن استفاده می شود. آجرها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع دیوار مورد استفاده قرار می گیرند. بلوک های سیمانی از دیگر مصالح ساختمانی هستند که در ساخت دیوار به کار گرفته می شوند. چوب و فنس از دیگر موارد پر کاربرد در دیوار کشی باغ ها و مزارع کشاورزی می باشند و کمتر از آنها برای ساخت دیوارهای ساختمانی استفاده می شود.

حتما مشاهده کنید: فاصله ستون در دیوار بلوکی

مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار
مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار

ویژگی های انواع دیوارهای ساختمانی

همان طور که پیش از این به بررسی نوع مصالح مورد استفاده در ساخت دیوارها پرداختیم، باید بدانیم که استحکام سازه به مقدار زیادی به ارکان تشکیل دهنده آن وابسته است. دیوارهای سنگی مقاومت زیادی در برابر عوامل محیطی، تغییرات دمایی و شرایط جوی دارند اما ظاهر چندان زیبایی ندارند. سنگ از جمله موادی است که در دل طبیعت وجود دارد ولی انتقال آن به محل مورد نظر به دلیل وزن زیاد، بسیار مشکل است.

دیوارهای چوبی نمایی زیبا دارند. اما همانطور که می دانید چوب به راحتی در اثر بارش باران دچار تخریب می گردد. همچنين عوامل همچون آفت ها به سادگی چوب را خورده و آن را از بین می برند. اما آجر از جمله مصالحی است که به وفور در داخل کشور تولید می گردد. تنوع بالا در ابعاد، رنگ و نوع آجر سبب شده تا هر فرد با هر سلیقه ای، از این محصول برای ساخت سازه استفاده نماید. به طور کلی می توان گفت که دیوارهای آجری، بیشترین آمار ساخت دیوار در کشور را به خود اختصاص داده اند. زیرا علاوه بر سهولت در تهیه آن، قیمت مناسبی نیز دارند. حمل و نقل آجرها راحت تر از سنگ است و چینش آن به دلیل وزن کم، برای افراد ساده تر است.

نحوه محاسبه قیمت تمام شده انواع دیوارها

قیمت تمام شده یک دیوار در حقیقت، تخمینی برای محاسبه قیمت کل سازه است. بنابراین برای ساخت سازه باید تمام جوانب را سنجید. برای محاسبه قیمت تمام شده یک دیوار ابتدا باید قیمت یک متر مربع از آن را حساب کرده و در متراژ کل آن ضرب کنید. حال برای تخمین قیمت تمام شده یک متر مربع از دیوار، ابتدا نوع مصالح را مشخص کنید. برای مثال برای ساخت دیوار با آجر معمولی، ابعاد آجر مهم است. یک متر مربع را تقسیم بر مساحت یک آجر نموده تا تعداد آجرها مشخص گردد. معمولا برای یک متر مربع دیوار آجری، به پنجاه عدد آجر نیاز است.

اگر قیمت هر عدد آجر را حدود دو هزار تومان در نظر بگیریم، برای خرید آجر مورد نیاز باید صد هزار تومان پرداخت کنیم. حال برای ملات بین آجرها نیز از سیمان و ماسه استفاده می کنیم. قیمت ملات و استادکار را حدود صد هزار تومان در نظر می گیریم. بنابراین قیمت یک متر مربع دیوار آجری، حدود دويست هزار تومان خواهد شد. اکنون این مبلغ را در متراژ کلی دیوار ضرب می کنیم تا قیمت کلی دیوار به دست آید.

این مبلغ برای دیوار ساخته شده از بلوک سیمانی عددی بین صد تا 140 هزار تومان است. دیوارهای سفالی نیز هم قیمت دیوارهای بلوک سیمانی می باشند. قیمت یک متر مربع دیوار سنگی بین 300 تا 500 هزار تومان می باشد. بنابراین به طور کلی دیوارهای آجری با مقایسه با قیمت تمام شده و استحکام، گزینه مناسب تری به شمار می رود.

حتما مشاهده کنید: عمق پی دیوار بلوکی

مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار
مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار

کلام پایانی

مصالح به کار رفته در ساخت دیوارها، تعیین کننده قیمت و استحکام آن می باشند. از این رو مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار به شما کمک می کند تا به صرفه ترین نوع مصالح را انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است که نباید استحکام سازه را فدای هزینه نمود، زیرا کاهش مقاومت سازه می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد.

حتما مشاهده کنید:

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.